maanantai 11. tammikuuta 2021

Kuka minä olen

Alkutekstissä näetkin supistetun esittelyn minusta. Olen luonut tämän blogin tuodakseni itseäni enemmän esiin luovalla puolella, olen tosin ollut hetken hiljaisena kun olen tullut äidiksi. Olen siis äiti kahden pienen tytön (2017&2020) ja jotain pientä olen tämänkin aikana tehnyt mutta julkaiseminen niistä on unohtunut täysin. Päätin siis aloittaa puhtaalta pöydältä ja tyhjentää aiemmat julkaisuni 2014-2015 ajalta. 

    Uusi vuosi ja uudet kujeet, olen harvoin tekemättä mitään, olen niin sanotusti levoton sielu jonka on oltava liikkessä tavalla tai toisella. Ja vaikka en tekisi niin päässä pyörii milloin mitäkin suunnitelmia. Olen valmistunut vaatetusalan artesaaniksi 2013 ja sitä ennenkin tehnyt vaikka ja mitä käsilläni. Neulomaan olen oppinut jo lapsena, 3-vuotiaana tarkalleen sanottuna kiinnostuin äitini ja kummitätini käsitöistä ja halusin myös oppia sen. Nykyään normi neuleet kuten sukat ym tulevat automaationa, joten olen myös lähtenyt haastamaan itseäni vaikeammilla töillä, aika on ollut tosin rajallinen pienten lasten äitinä. 

    Ompelen aina kun mahdollista ja koneitakin löytyy useampi, varastossa minulla on teollisina suoraommel-kone ja tasosaumuri. Omasta työhuoneesta löytyy kaksi tavallista Janomen ompelukonetta, saumureita kaksin kappalein (toinen lainassa oleva) ja tasosaumuri joka on viimeisin hankintani koska tykkään tehdä joustavasta materiaalista, mutta viimeistely on ollut omasta mielestäni hankalaa tavallisella ompelukoneella, olen sitäkin tehnyt mutta säätöjän kanssa häsääminen yhdellä koneella ei enää nappaa itseäni. Ja ihan ammatillisestikin on minulle tärkeää että minulla on käytössä muukin kuin perinteinen ompelukone. Ammattitaitoinen ompelija hallitsee myös useampaa laitetta ja käsityömuotoa tai näin minä haluan itseni nähdä, monipuolisena kädentaidon ammattilaisena.

    Tästä on siis hyvä aloittaa, teen seuraavaan postaukseen esittelyt kaikista koneistani joita työhuoneestani löytyy, pysyhän siis kuulolla. Tästä matka minun maailmaani lähtee, tervetuloa mukaan.